Gazon sintetic destinat jocului
de fotbalSolutia ideala de gazon sintetic destinat jocului de fotbal este gazonul artificial fibrilat de 55mm. De altfel aceasta este si solutia considerata de FIFA ca fiind optima, si deocamdata singura omologata.

Totusi, producatori de gazon sintetic au o gama mai diversificata de covoare destinate jocului de fotbal, cu dimensiuni ale firului de iarba artificiala cuprinse intre 40 de mm si 60 mm.

Nu doar inaltimea firului de iarba este singurul criteriu de diferentiere intre numeroasele tipuri de gazon artificial pentru fotbal.

Un alt criteriu important este tipul firului de iarba sintetica, care poate fi fibrilat, sau monofilament (vezi pozele din dreapta). Cel fibrilat este mai rezistent in timp, de aceea si FIFA agreaza doar acest tip de fir. Cel monofilament insa, este mult mai aspectuos, imitand aproape perfect firul de iarba naturala.

Un alt aspect important este suprafata pe care se monteaza gazonul sintetic. Aceasta poate fi din bitum, placa de beton armata, sau un pat de piatra concasata foarte bine tasata. Aceasta din urma este singura care ofera un drenaj 100% si este recomandata de toti producatorii de gazon sintetic.

Gazon sintetic monofilament 45mm
gazon sintetic teren artificial
Gazon sintetic 60mm gazon sintetic teren artificial
Gazon sintetic fibrilat gazon sintetic teren artificial


Reproducerea in scopuri comerciale, adaptarea, distributia sau transmiterea uneia sau mai multor parti din acest site sau a informatiilor cuprinse in site,
in orice scop si sub orice forma, este interzisa fara acordul scris in prealabil al S.C. SINTETIK S.R.L.